Menu

Opiskelusta yleensä ja keskiarvoraja

Utajärven lukio tarjoaa mahtavat puitteet opiskella!   Se on hyvä vaihtoehto silloin kun olet päättänyt hakea peruskoulun jälkeen lukioon.

 

Opinnoissa panostetaan normaalin lukio-opintojen lisäksi tulevaisuuden taitoihin ja teoriaopintojen vastapainona harrastekursseihin. 

Tulevaisuuden taitoja ovat ne taidot, joita lukiolaiset tulevat tarvitsemaan aikanaan työelämässä ja omassa elämässään.  Tällaisia taitoja ovat kansainvälisyys, tietotekniset taidot ja oman elämän hallinta.

 

 

Taloudellisesti opiskelu Utajärven lukiossa on yhtä edullista kuin opiskelu peruskoulussa.  Mm. oppikirjat ja koulumatkat 5 kilometristä alkaen ovat lukiolaisille maksuttomia.  Lisäksi saat käyttöösi opintojen ajaksi läppärin, hybridin tai tabletin.  Ja vielä alennusta ajokortin hinnasta!

 

Ja kaiken lisäksi saat pienen lukion normaalit edut: yksilöllisen opetuksen ja ohjauksen.  Meillä et huku massaan!

 

Päästäksesi meille sinulla tulee olla peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo vähintään 7,3. Tämä takaa sen, että selvität kunnialla lukio-opinnot. Emme halua harhauttaa ketään tulemaan lukioomme pelkästään sen tarjoamien etujen vuoksi. Rehtori voi ainoastaan hyvin perustelluista syistä hyväksyä lukioon hakijan, jonka keskiarvo on alle keskiarvorajan. Tälläisiä syitä voivat olla yläkouluaikana opintoihin vaikuttanut sairaus tai nuoren perhetilanteessa sattuneet opintoihin selvästi vaikuttaneet asiat.

Go to top