Menu

Artikkelit

Taloudelliset edut

Opiskelu on yhtä edullista kuin peruskoulussa, mutta saat enemmän erilaisia taloudellisia etuja.

 

- Lukion oppikirjakirjastosta saa lainaksi kaikki lukion oppikirjat ja opiskelussa käytettävät sähköiset materiaalit.  Tämä merkitsee lukiolaiselle koko lukion aikana noin 1000 euron etua.

 

- Lukiolaisten koulukyydit 5 km alkaen ovat lukiolaisille maksuttomia.  Valpussa Puolangan suunnalta tulevat opiskelijat käyttävät älykorttia, jonka lunastavat matkahuollosta.  Samoin Muhokselta julkisilla kulkuneuvoilla kulkevat lukiolaiset käyttävät älykorttia.  Älykorttia käyttäville lukiolaisille koulu maksaa koulumatkojen omavastuuosuuden.  Kaikki muut kyydityksessä olevat lukiolaiset saavat näyttölipun (Suorsa, Revon liikenne, taksit).

- Jos et voi käydä meillä lukiota kotoa käsin, voit saada Utajärven kunnalta edullisen vuokra-asunnon.  Omavastuu vuokrasta on 150 €/kk.

 - Lukion opetussuunnitelmaan opetussuunnitelmassa on liikennekasvatuskurssi, joka toteutetaan yhteistyössä paikallisen/alueellisen autokoulun kanssa.  Taloudellinen etu lukiolaiselle on noin 400 € autokortin suorittamisessa.

 

- Oma merkityksensä on myös tietokoneilla, jotka lukiolaiset saavat käyttöönsä.

 

 Utajärven lukion opetustilat ovat hyvin varustettuja.  jokaisessa opetustilassa on mm. älytaulu.  Osa tiloista on uusia ja osa vasta saneerattuja.

 

 

Go to top