Menu

Artikkelit

Hanki tietotekniikan käyttötaidot opiskelun ohella

Tietototekniikan hallinta on välttämätöntä jo nyt ja sen tarve kasvaa koko ajan. 

Kuitenkin yläkoululaisten ja lukiolaisten tietotekniset taidot vaihtelevat hyvin paljon.  Niilläkin, jotka surffailevat netissä päivittäin, saattaa puuttua perusohjelmien käyttötaito.

Koulun opetusmenetelmät  ovat muuttumassa siten, että tietotekniikan käyttö on osa päivittäistä opetusta ja opiskelua.  Kun kaikkialla muualla yhteiskunnassa tietotekniikan hyödyntäminen on osa normaalia arkea, on koulu jäänyt kehityksestä pahasti jälkeen.  On vielä kouluja, joissa oppilaan on koulun ovesta sisään astuessaan suljettava kännykät, pistettävä tabletit reppuun ja otettava esiin vihko ja kynä.  Kuitenkin suurin osa oppilasta ei käytä kynää muualla kuin koulussa. 

 

Utajärven lukio antaa jokaisen aloittavan vuosiluokan käyttöön kannettavan tietokoneen ja mini-iPadin.  Tietokoneella ja tabletilla on omat hyvät puolensa.  Lukion aikana muun opiskelun ohessa opit käyttämään tietokonetta luonnollisena työvälineenä tiedon etsimisessä, muokkaamisessa ja jakamisessa.  Lisäksi opit hoitamaan tietotekniikan avulla monia asioitasi.

Samalla uusien tietotekniikkaan perustuvien opetusmenetelmien käyttö monipuolistaa ja motivoi opetusta

 

Tietotekniikan käyttötaitoja tarvitset myös siksi, että ylioppilaskirjoitukset muuttuvat syksystä 2016 alkaen asteittain sähköisiksi.  Meidän lukiolaisemme ovat silloin valmiita. Sähköisiä kokeita on pidetty joka koeviikko keväästä 2015 alkaen.

 

 

Go to top