UNTOn kotisivut

Tervetuloa tutustumaan UNTOn toimintaan


Mikä ihmeen UNTO , Mitä UNTO hommailee

Untorockin päävalikkoon

Kuvia unton toiminnastaUtajärven kunnan kotisivuille

Mikä se UNTO oikein on?

UNTO on perustettu keväällä 1988. Idea perustamiselle syntyi siitä, että nuorisotoiminnan määrärahoja alettiin supistamaan. Nuorison aktiivisin "sakka" alkoi aktiivisesti keräämään varoja voidakseen järjestää itselleen mielekästä toimintaa, kuten laskettelureissuja, festarireissuja jne.

Silloinen nuoriso-ohjaaja Kari Honkanen patisteli nuorisoa toimimaan omien etujen puolesta ryhmänä. Kari toimi myös UNTOn aktivoivana puheenjohtajana toiminnan alkuvuosina.

Jäsenistö on luonnollisesti jonkin verran muuttunut vuosien saatossa, mutta ydinjoukko on pysynyt kasassa kaikki nämä vuodet. Vaikka maailma on riepotellut heitä eri puolille Suomea, niin UNTO on heille suuri yhdistävä tekijä edelleenkin.

UNTO rules!

Mitä se UNTO tekee?

Alkuvuosina tarttuimme pelkäämättä mitä erilaisimpiin hommiin. Ensimmäinen varsinainen työurakka oli vaihtaa nuorisosihteerimme Hanna Kukkosen autoon kesärenkaat pientä korvausta vastaan. UNTOlaiset haravoivat pihoja, olivat lastenvahteina, järjestivät eläkeläisten päivätanssit (johon tuli muutama papparainen kuikuilemaan lippujen hintaa). Pientä kritiikkiä herätti kotiseutupäivien kunniaksi järjestetty tempaus: liikuntakykyisen auton romutus liikuntakyvyttömäksi...

Aina ei olla rahankeruumielessä liikkeellä. Miltäpä kuulostaa 3 vuorokautta ladon katolla istumista hyisessä kevätsäässä haastemielessä tai hetekan työntäminen Utajärveltä Ouluun (60 km) tai pitäjänmestaruus-huutokilpailujen järjestäminen...

Nykyään olemme jättäneet pienimuotoiset hommelit ja keskittyneet suurempiin projekteihin. Aina kun tapahtuu, niin UNTO on lähes kokonaisuudessaan paikalla. Suuremmista projekteista mainittakoon Utajärven kansainväliset kivimessut (jossa toimimme "yleismies-Jantusena" ), suositut discoillat, ohjelmalliset ravintolaillat ja kaiken kruununa Untorock.

UNTO järjestää itselleen laskettelureissuja, saunailtoja, jäsentenväliset pilkkikilpailut vuosittain, osallistuu Tervasoutuun jne. Festarireissut ovat viime vuosina korvautuneet Untorockin järjestämispuuhilla. Toimintaa siis riittää.


Elämän tarkoitus: Rock, rauha ja rakkaus

UNTOROCK 28.7.2001


Utajärven kunnan sivuille

Yhteydenotot UNTO:on voit hoitaa sahkopostin kautta: unto@utaj.fi